Usluge

Konzervativna stomatologija

 

Konzervativna stomatologija podrazumijeva jednostavnije zahvate na zubima i 

može da se nazove svakodnevna budući da podrazumijeva tretiranje problema koji se
javljaju često i kod svake osobe.

 

Usluge konzervativne stomatologije su čišćenje kamenca, liječenje zuba, kariozne lezije, tretiranje korijena zuba i slični manji zahvati, a koji se javljaju na svakodnevnom nivou.

Ortodoncija

Nepravilnosti zuba se najčešće javljaju u djetinjstvu i ranoj mladosti, a pored estetskog, često predstavljaju i zdravstveni problem.

 

 

Kod nepravilnog rasporeda zuba važi pravilo da je rezultat bolji, brži i efikasniji ukoliko se identifikuje na vrijeme i krene u proces ispravljanja.

 

 

Iako su rezultati brži vidljivi kod mlađih pacijenata ipak ne postoji pravilo i dobno ograničenje za nošenje. U zavisnosti od dobi i generalnog stanja zuba određuje se terapijsko nošenje mobilnog ili fiksnog ortodontskog aparata.

Oralna hirurgija

Oralna hirurgija je najzahtijevnija oblast stomatologije i podrazumijeva različite, manje ili
više komplikovane operativne zahvate.

 

Oralna hirurgija obuhvata procese vađenja i tretiranja zubnog korijena, vađenje zuba nestandardnom metodom uz sedatiranje, zahvate na maksilarnim sinusima i predprotetsku pripremu.

 

Koristimo najsavremeniju tehniku i tehnologiju, sala u kojoj se obavljaju zahvati u potpunosti odgovara svim zahtjevima današnje stomatologije, a sve to uz stručnost ljekara sa dugogodišnjim iskustvom i praksom u ovoj oblasti.

Implantologija

Implantologija je posebna grana oralne hirurgije koja se bavi ugradnjom dentalnih implanta. 

 

 

Implanti su vještačka zamjena za zubni korijen odnosno medicinsko sredstvo koje se koristi u stomatologiji kao trajno rješenje za zamjenu jednog ili više zuba.

 

 

Koristimo premium klasu MIS, STRAUMANN i IMPLANTDIRECT u skladu sa potrebama i željama pacijenta. Svaki ugrađen implant prati odgovarajuća dokumentacija kao potvrda kvalitete i garancija da ste dobili originalni proizvod.

Estetska stomatologija

 

 

Pod estetskim zahvatima se podrazumijevaju svi tretmani koji utiču na vidnu i vanjsku izmjenu zuba, odnosno svi zahvati koji dovode do nekog oblika promjene i poboljšanja izgleda.

U našoj ordinaciji nudimo usluge klasičnog i ZOOM izbjeljivanja u skladu sa vašim željama, potrebama, ali i stanjem zuba.

 

Kompozitni viniri su polutrajno rješenje za sve pacijente koji žele efektnu promjenu u kratkom
vremenskom roku. Imaju dug vijek trajanja, ali se ne smatraju trajnim već polutrajnim riješenjem i pogodni su za većinu pacijenata.

Endodoncija

Endodoncija je posebna grana stomatologije koja se bavi liječenjem zuba, pulpe zuba i korijenskih
kanala. Predstavlja temelj na kom se baziraju kasnije nadoknade i nadogradnje zuba u vidu kompozitnih ispuna ili keramičkih krunica.


Koristimo multidisciplinarni pristup kojim brzo i kvalitetno riješavamo enodontske probleme klasičnom metodom ili mašinskom obradom, a uz korištenje najnovijih stomatoloških materijala.

Stomatološka protetika

 

 

 

Vrijeme, prirodan životni ciklus uz nepravilnu i neredovnu higijenu zuba često i prerano dovedu do potpunog propadanja zubnog tkiva i zuba. 

 

Nekad se to odrazi na jedan, a nekad na više zuba i u takvim slučajevima je potrebno trajno rješenje budući da se narušava kvalitet života zbog slabosti zuba i tkiva.

Trajno rješenje su protetske nadoknade, polutrajne i trajne koje se uz različite tehnike određuju na osnovu problema, potrebe i želje pacijenta a uz stručne konsultacije. 

 

Dječija stomatologija

 

Strah od zubara je jedan od najčešćih kod odraslih osoba i upravo iz tog razloga je jako važno da prvi odlasci stomatologu budu ugodni i u toploj, prijateljskoj atmosferi.

 

Naši najmlađi pacijenti su posebno važni i upravo i posebno se trudimo stvoriti što ugodniju atmosferu da do razvijanja straha ne bi došlo, a 

 naš tim čine ljekari sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom.